Cart:1 pcs
netto:€ 34.42
brutto:€ 41.30
 Legkedveltebb termékek

Az MA faelgázosító kazáncsalád a legjobb választás a környezettudatos és gazdaságos központi melegvizes fűtésrendszerekbe. Ajánlott családi házak, lakóházak, műhelyek, hétvégi házak, kisebb üzemek gazdaságos fűtésére. Az MA kazáncsalád előírt tüzelőanyagja a száraz tüzifa. Maximális tüzelőanyag feltöléssel az égés akár a 8-12 óra időtartamot is elérheti. Az MA kazáncsalád a faelgázosítás során kiaknázza a tüzifa lehető legnagyobb energiatartalmát.

A kazántest magas minőségű  6mm vastag kazánlemezből készül (tűzzel és vízzel érintkező oldalon). A megfelelő hőszigetelést kőgyapot szigetelő anyag biztosítja. A külső borítást pedig 1 mm vastag acél, porfestett burkolat alkotja. Legfobb előnye az egyszerű felépítés és kezelhetőség.
Szemben a hagyományos vegyes tüzelésű kazánokkal, a faelgázosító kazánok, két különálló tűztérrel vannak kialakítva, a felső kamrában történik a tüzelőanyag úgynevezett "tökéletlen égése". Azért ezt a kifejezést használjuk, mert az égéshez szükséges oxigénmennyiségnél kevesebbet juttat az automatizált vezérlés az égéskamrába. Ennek hatására, szénmonoxidban, szénhidrogénben és széndioxidban gazdag füstgáz szabadul fel. A hagyományos vegyestüzelésű kazánok, cserépkályhák és kandallók ezt a füstgáz nem tudják hasznosítani, mivel az elvezetés hiányában az azonnal elillan a kéményen keresztül. A gazdaságosság egyik oka tehát a maximális energiahasznosítás.

A felszabaduló füstgáz, akár 55-65%- a is lehet az égésterméknek, melyet az alsó kamrába vezet el a rendszer. Ennek a felső kamra méretéhez képest kisebb alsó térnek, belső felülete kerámiából készül, hogy el tudja viselni a magas 1600-1800 °C hőmérsékletet (az égés kb. 1100 °C történik). Ilyen magas hőmérsékleten óriási energia szabadul fel. Az alsó illetve felső kamra együttesen már tökéletes égést biztosit, melynek minden pillanata automatizáltan vezérelt. Túlhevülés védelmére beépített hőcserélő szogál. Kazánjaink SZN EN 303-5 : 2001 tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Az MA kazáncsalád működését elektronikus PID vezérlés biztosítja, mely szabályozza a ventillátor sebességét és a keringető szivattyúk kapcsolását, hogy ily módon a kazánban a legtökéleteseb és leggazdaságosabb égés menjen végbe. A tűztér feltöltésének komfortjáról a füstgáz elszívó ventillátor gondoskodik.

Minden MA kazáncsaládhoz ajánott LADDOMAT ( Laddomat 11-30, vagy 11-100), vagy termikus szelep beépítése, amivel biztosítható, hogy a kazán visszatérő ágán a minimális hőmérséklet mindig legalább 55 °C legyen. A legoptimálisabb teljesítmény kihasználása érdekében ajánlott puffer tároló beépítése a fűtésrendszerbe.

 

Előnyök:

 • magas hatásfok 

 • száraz fahulladék tüzelés

 • egyszerű kezelhetőség

 • többnyelvű elektronikus vezérlés

 • hosszú égésidő (8-12 óra)

 • magas teljesítményű füstgáz elszívás

 • automata vezérlés

 • minőségi kerámia betét - hosszabb élettartam

 • magasabb komfortú tüzelés puffertartály beépítésével
   

(fenntartjuk a jogot, hogy a leírás és a műszaki adatok előzetes bejelentés nélkül)

PREMIUM kazánok előnyei a STANDARD-tal szemben:
 
 • A PREMIUM kazán égéstere kerámia elemeket tartalmaz, mely ellenálóbb a magas hőmérséklettel szemben (1100 C), mely ezáltal a jobb égést is biztosítja, szemben a STANDARD samottégláival.
 • A PREMIUM kazán füstgáz érzékelővel van felszerelve, igy a kazánvezérlés pontosabban, kifinomultabban irányítja az égési folyamatot, ezálal ekerülve, hogy az égéshő a kéményen távozzon. 
 • A PREMIUM kazán kifinomultabb, fokozatmentes ventillátorral rendelkezik, igy segítve az égési folyamatot, így megtakarítva a tüzelőanyagot
 • A PREMIUM kazávezérlés irányítja a ventillátort, a kaznhőmérséklet és a füstgáz hőmérséklete alapjan, továbba képes vezérelni a  keringető szivattyúkat is. A vezérlőegység megjegyzi az előző  fűtésfeladatokat, így keresve a legjobb vezérlési lehetőségeket ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabban elérje a beállított értékeket.
(fenntartjuk a jogot a műszaki leírások és a műszaki adatok megváltoztatására, előzetes bejelentés nélkül)