Cart:üres
netto:€ 0.00
brutto:€ 0.00
ÚJ TERMÉK

KONIX égést javító és füstgáztisztító adalékanyag 1kg

KONIX égést javító és füstgáztisztító adalékanyag 1kg
(A képek illusztratív célokat szolgálnak)
Termék azonosító
1000089
€ 5.90ÁFÁ-val
raktáron van
The anticipated delivery of those goods is for 3 days 23.9.2019 in the hétfő
Shipping now from € 6.00 via the Kuriérom do 400,- EUR
(újrahasznosítási díjat tartalmazza)    
KONIX 

Az utóbbi években a gáz árának rohamos emelkedése miatt, egyre többen állnak vissza a régi, hagyományos szénnel, fával történő tüzelési módra.

A kimerülő szénkészletek, a fogyatkozó erdeink energiatakarékosságra ösztönzik az embereket.  Az energiatakarékosság jegyében került sor a KONIX adalékanyag kitalálására,   kikisérletezésére.

Sikerét bizonyítja, a Tokodi Szénfeldolgozó Rt.-vel történt megállapodás, amelynek alapján, a gyártás során a szénhez keverve, sajtolva állították elő a brikettet, majd az így előállított terméket KONIX brikett néven hozták forgalomba.

A KONIX minden szilárd tüzelésű fűtőberendezésben használható. Az adalékanyag folyamatos adagolása meggátolja az égés során keletkező, korom, kátrány, kén és egyéb szennyező anyagok lerakódását a tűztérben, a füstjáratokban és a kéményben.

A KONIX hatására a már lerakódott szennyeződések fellazulnak, leválnak és szürke pernye formájában a kémény koromzsákjában és a füstjárataiban gyűlnek össze. Az adalékanyag alkalmazásával a kémény tisztaságának ellenőrzésére évente csak egy alkalommal van szükség. Az adalékanyag használata azonban  a kéményseprőt nem helyettesíti.

A KONIX adalékanyag folyamatos használatával 2-5 % tüzelőanyag megtakarítás érhető el, ezen kívül a rossz minőségű alacsony kalóriájú szenek is jobb hatásfokkal tüzelhetők el, megakadályozza a szén-salak összeégését.

A KONIX adalékanyag csökkenti a kén-oxidok kialakulását, ezért környezetkímélő hatása sem elhanyagolható.

A KONIX a tüzelőberendezés fémszerkezetét nem korrodálja, védőréteggel látja el, a tűzteret határoló samott kevésbé repedezik meg, a felújítási ciklusidő növekszik.

Nem robbanásveszélyes, könnyen kezelhető, tárolható.

A KONIX használata tapasztalataink szerint:
Széntüzelés estén, ha „felülről” történik a begyújtás, akkor a szénhez keverjük hozzá a Konixot, ebben az esetben 8-10 dkg / 10 kg  adalékanyagot kell felhasználni.

Széntüzelés esetén, ha nem felülről történik a begyújtás, hanem folyamatosan adagoljuk a szenet a kazánba, akkor a Konixot mindig közvetlenül az izzó parázshoz kell adagolni, ebben az esetben 5-8 dkg/ 10 kg  adalékanyagot kell felhasználni, majd le kell „zárni” a kazánt, hogy az adalékanyag kifejthesse a hatását.
Fatüzelés estén is az izzó parázshoz kell adagolni a Konixot, 8-10 dkg/ 10 kg-ként, de kátrányosodás esetén emelni kell az adagot.
Hatását csak folyamatos használat esetén fejti ki. / a tüzelőberendezés ajtajai és a füstjáratok kifehérednek, kiszürkülnek. /
A termék lakossági fogyasztók részére 1 kg-os kiszerelésben kerül forgalomba, főleg festék és- vegyi áru, valamint gazdaboltokban árulják. Kis és- nagykereskedőket is kiszolgálunk. Nagyüzemi felhasználók számára készítünk 25 kg-os kiszerelést is.


 
(fenntartjuk a jogot a műszaki leírások és a műszaki adatok megváltoztatására, előzetes bejelentés nélkül)